De Statenfractie van de PvdA trekt de provincie in.

Door Pascal Roemers op 2 februari 2024

Natuurlijk hebben we al een goede band met de verschillende afdelingen, geeft fractievoorzitter Roemers aan. We zitten in verschillende groepsapps met elkaar en op onderwerpen is er vaak contact tussen woordvoerders vanuit de staten- en gemeente fractie(s). Toch willen we graag de banden met de verschillende afdelingen nog beter aanhalen en daarom gaan we de komende maanden alle afdelingen bezoeken.

Dat doen we ook in het kader van wat er allemaal op onze provincie af komt, de Natuurherstelwet en Nij begun zijn hier voorbeelden van. Als PvdA Statenfractie vinden we het belangrijk om te weten wat er in de verschillende afdelingen speelt en wat de inwoners van de gemeenten bezig houdt, wat zijn hun zorgen en waar kunnen wij als Staten eventueel een rol pakken om die zorgen te verlichten?

“Dit soort signalen zijn voor ons als Statenfractie belangrijk om te krijgen”

In dit kader is er afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan de gemeente Eemsdelta. Hier heeft de Statenfractie gesproken met de gemeentefractie, twee ambtenaren van de provincie en de vereniging Dorpsbelangen Borgsweer. Het ging vooral over de Kustontwikkeling Eemszijlen en de uitbreidende industrie van de Eemshaven. Een van de bewoners geeft aan bang te zijn voor “nieuwe” natuur die de huidige natuur gaat vervangen met de kustontwikkeling. Verder gaven de bewoners allemaal aan duidelijkheid te willen in waar ze wel en niet in mee mogen beslissen. Met andere woorden, wat ligt er vast en waar is nog ruimte voor onze inbreng?

Dit soort signalen zijn voor ons als Statenfractie belangrijk om te krijgen geeft fractievoorzitter Roemers aan. Wanneer wij de plannen in de Staten voorbij zien komen, weten wij beter wat onze inwoners ervan vinden en wat hun zorgen zijn. Dit zorgt ervoor dat wij ons werk beter kunnen doen.

De volgende afdeling die bezocht gaat worden is de gemeente Westerwolde. Op deze manier wil de Statenfractie iedere maand een afdeling bezoeken.

Pascal Roemers

Pascal Roemers

Mijn naam is Pascal Roemers, 43 jaar. Ik ben geboren en getogen in de stad Groningen en opgegroeid in Beijum. Sinds vijf jaar woon ik in Adorp in de gemeente het Hogeland, samen met mijn vrouw Erica en onze drie Duitse doggen. Naast de politiek ben ik werkzaam als projectmanager wijkvernieuwing bij de gemeente Groningen.

Meer over Pascal Roemers