PvdA-Statenfractie op bezoek in Westerwolde.

Door Pascal Roemers op 22 februari 2024

In het kader van een ronde langs de lokale gemeenteraadsfracties bracht de PvdA-Statenfractie afgelopen maandag 12 februari in Sellingen een werkbezoek aan de PvdA-fractie van Westerwolde. 

“Natuurlijk hebben we al een goede band met de verschillende afdelingen,” geeft de provinciale fractievoorzitter Pascal Roemers aan. “We zitten in verschillende groepsapps met elkaar en op onderwerpen is er vaak contact tussen woordvoerders vanuit de Staten- en gemeenteraadsfractie. Desalniettemin willen we graag de banden met de verschillende afdelingen nog beter aanhalen en daarom gaan we de komende maanden alle afdelingen bezoeken.”

Dat gebeurt ook in het kader van wat er allemaal op onze provincie af komt: de Natuurherstelwet en Nij Begun zijn hier voorbeelden van. De PvdA-Statenfractie vindt het belangrijk om te weten wat er in de verschillende afdelingen speelt en wat de inwoners van de gemeenten bezig houdt: wat zijn hun zorgen en hoe kunnen de Provinciale Staten eventueel een rol spelen in het verlichten van die zorgen?

In dit kader is er afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de gemeente Westerwolde. Hier heeft de Statenfractie gesproken met de gemeenteraadsfractie en een ambtenaar van de gemeente. Tijdens het werkbezoek werd er onder andere gesproken over het aanmeldcentrum, de spreidingswet, openbaar vervoer en de Nedersaksenlijn.

De volgende afdeling die bezocht gaat worden is de gemeente Het Hogeland. Eerder dit jaar werd al een werkbezoek afgelegd aan de fractie in de gemeente Eemsdelta. Op deze manier bezoekt de Statenfractie iedere maand een andere gemeente.

Pascal Roemers

Pascal Roemers

Mijn naam is Pascal Roemers, 43 jaar. Ik ben geboren en getogen in de stad Groningen en opgegroeid in Beijum. Sinds vijf jaar woon ik in Adorp in de gemeente het Hogeland, samen met mijn vrouw Erica en onze drie Duitse doggen. Naast de politiek ben ik werkzaam als projectmanager wijkvernieuwing bij de gemeente Groningen.

Meer over Pascal Roemers